På forskellige måder har jeg været så heldig at få fingre i nogle ældre japanske kimonoer. De fleste er i silke, enten helfoeret eller med mindre foer foroven. De første jeg købte var opkøbt hos private japanere, der havde dem liggende i deres gemmer, de sidste blev købt af en bekendt der var på rejse i japan og sendte en kasse hjem. Kimonoerne er lange og rummelige . Der er ikke nogen obi ( bælte) til, men man kan bruge et bredt bånd, alt efter humør. Nogle af kimonoerne har en ritråd i kanten, den stammer fra sidst de blev vasket/renset. Alle japanske kimonoer bliver pillet fra hinanden ved vask og syet sammen igen, i hånden. Hvis de skal gemmes væk, bliver de riet i kanterne så folderne er skarpe.

blomstret lang kimono

Flot lang silkekimono, helfoeret. Denne er desværre allerede solgt.

lilla blomst kimono

En dejlig sommerkimono , ikke foeret. Formentlig bomulds stof.           kr. 450,00

silkekimono, blomstret, størrelse ca 38-40

Silkekimono, kan bruges som jakke. Helfoeret.                                   kr. 350,00

 

 

 

 

 

Japansk kimono , lang model der kan slås over. uden bælte. Hellang kimono i kunststof. Helfoeret og uden bælte.                               kr. 500,00